Följ VA SYD

Världsvattendagen sätter fokus på vatten och hållbarhet för gymnasielärare och elever

Nyhet   •   Mar 20, 2015 07:00 CET

Vatten är grunden för allt levande på vår planet, kopplat till överlevnad och livskvalitet. Detta firas globalt varje år den 22 mars, på Världsvattendagen.

Idag välkomnar vi 100 gymnasieelever och lärare i Skåne till Vattenhallen i Lund för att fira Världsvattendagen med oss. Det blir en temadag om vatten och hållbar utveckling med syfte att ge inspiration och skapa intresse för att vilja vara med och lösa dagens och framtidens utmaningar kopplade till vatten och hållbar utveckling.

Temadagen är ett samarrangemang mellan parter som jobbar aktivt med vatten- och hållbarhetsfrågor på Lunds universitet, Sydvatten, Vattenhallen Science Center, Hållbar Utveckling Skåne och VA SYD.

Om Världsvattendagen
Världsvattendagen arrangeras årligen internationellt av UN Water. Världsvattendagen grundades av FN 1993 för att lyfta fram hur viktigt det är att vi alla arbetar för en hållbar utveckling av världens vattentillgångar. Varje år, den 22 mars, uppmärksammas dagen och i år med temat "Vatten och hållbar utveckling". Dagen firas på olika vis runt om i världen, med små och stora aktiviteter.