Gå direkt till innehåll
7 sköna tips för kranvatten

Blogginlägg -

7 sköna tips för kranvatten

Tänk så fantastiskt, att vi kan ta friskt, gott vatten direkt från kran. Nästan så att vi ibland glömmer bort hur lyxigt det är.

Är inte i många andra länder som kranvattnet är så gott och friskt. Dessutom räknas kranvatten som ett livsmedel i Sverige - det är till och med vårt mest kontrollerade livsmedel.

Egentligen är det rätt konstigt att kranvatten inte är dyrare än vad det är, endast några ören betalar du för en liter vatten från kranen. Ganska lite jämfört med vattnet på flaska i affären.

Har du koll på att du till stor del består av vatten, hela 60 % av dig är vatten. Därför att det bra att fylla på ofta, helst en liter per dag. Och gärna mer under varma sommardagar. Fyll en flaska och ta med dig.

Kranvatten är ju friskt och gott som det är, men även fräscht att variera med olika smaksättningar. En kvist färsk mynta och fräscha jordgubbar är både smakfullt och dekorativt. Pressade citrusfrukter är uppfriskande. Eller varför inte testa olika smaksättningar och hitta din egen favorit? I en fin kanna eller karaff, så blir det extra somrigt.

7 sköna tips för kranvatten

  1. Karaff med kvist – fyll en glaskaraff med vatten från din kran. Lägg i hela, sköljda kvistar av mynta.
  2. Isande hallon – lägg färska hallon i en isbitsform, fyll på med vatten och ställ in i frysen. Vid servering, fyll en glaskanna med kallt kranvatten och lägg i de dekorativa och goda isbitarna.
  3. En klyfta grapefrukt och några blad basilika är en skön kombination i kranvattnet.
  4. Skivor av färsk ananas och en kvist rosmarin är oväntat gott, samt väldigt dekorativt.
  5. Melonkuber – skär vattenmelon i kuber och frys in styckevis. Servera melonkuberna isande kalla i en kanna med vatten.
  6. Färsk ingefära och citron är uppfriskande med sting. Dessutom en extra vitaminkick.
  7. Retrolemonad – en klassiker är flädersaft blandat med kolsyrat vatten, nästan som läskedryck fast godare.

Vill du veta mer om ditt kranvatten - www.vasyd.se/kranvatten

Ämnen

Regions


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360
Dag Oredsson

Dag Oredsson

Presskontakt Kommunikationschef Avdelningschef Kund & Kommmunikation 040-635 03 24

Relaterat material

Relaterade nyheter