Gå direkt till innehåll
En vattendrink med sting!
En vattendrink med sting!

Blogginlägg -

Drick kranvatten!

Visste du att kranvatten är 1000 gånger billigare än flaskvatten? Och mycket miljövänligare? Dessutom är vårt kranvatten lokalproducerat, garanterat färskt och tillgängligt dygnet runt.

I många länder är inte vatten en självklarhet. Att bara kunna vrida på kranen och fylla glaset med iskallt vatten är faktiskt en ren förmån. Dessutom räknas kranvatten som ett livsmedel i Sverige – det är till och med vårt mest kontrollerade livsmedel. Sverige har bland det bästa dricksvattnet i världen. Ibland glömmer man nästan vilken lyx det är. Och hur mycket mer praktiskt är det inte att ta vatten i kranen istället för att släpa hem tunga flaskor? Att välja kranvatten är en vinst för både dig och miljön.

I en tävling för våra kunder efterlyste vi de bästa tipsen på hur man kan smaksätta sitt kranvatten i sommartid. Bland de över 120 svaren fann vi tre tips som verkade extra spännande (och några tipsade om att vattnet är godast som det är …). Smakfull inspiration!

  • Grönt te – smaksätt ditt kranvatten med grönt te, läskande kallt, välgörande ljummet eller stärkande hett. (Martin H. i Lund)
  • Mynta och stjärnanis – denna smakkombination ger ditt kranvatten en spännande och fräsch smak. (Karl B. i Malmö)
  • Vattenmelon och jalapeño – en het smaksättning som passar den som gillar lite sting! (Hanna W. i Malmö)

Visste du att...
... vi i Sverige i snitt förbrukar 180 liter vatten/dygn, men att snittet i vissa U-länder ligger på bara 20 liter/dygn?
... kranvatten är vårt mest kontrollerade livsmedel?
... du bör dricka mellan 1 och 1.5 liter vatten per dygn?
... du består av ungefär 65% vatten?
... kranvatten nästan är tusen gånger billigare än förpackat vatten?
... kranvatten belastar miljön betydligt mindre än förpackat vatten?

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Presskontakt

Nina Steiner

Nina Steiner

Kommunikatör Tillsammans gör vi plats för vattnet 040 - 635 04 44

Relaterat material

Relaterade nyheter