Gå direkt till innehåll
Muggar, burkar och sugrör som du kan använda flera gånger finns i olika material, varför inte leta på loppisar?
Muggar, burkar och sugrör som du kan använda flera gånger finns i olika material, varför inte leta på loppisar?

Blogginlägg -

​Hemestertider är picknicktider!

Visst är det fantastiskt att kunna använda vår natur, stränder och våra parker för att umgås? Här kommer tre enkla tips för att göra picknicken mer miljövänlig.

  1. Använd tallrikar, muggar och bestick som du kan ta med hem, diska och använda igen. Undvik engångsplast och engångsartiklar.
  2. Använd kommunens grillplatser istället för engångsgrillen. Engångsgrillen är ett stort nedskräpningsproblem och kan förstöra klippor och stenhällar.
  3. Rester är den perfekta picknickmaten. Gör en god sallad med den där kalla pastan, överblivna ostbiten och gurkan som börjat se lite ledsen ut. En torr brödskiva, stekt i tärningar i olja och vitlök, blir perfekta krutonger. Då blir både magen och plånboken glada!

Ämnen

Taggar

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360