Gå direkt till innehåll
Spara på dricksvattnet när du fyller din pool
Spara på dricksvattnet när du fyller din pool

Blogginlägg -

Smart vattenanvändning för dig med pool

Snart är det sommar, sol och sköna bad. Har du egen pool eller badtunna gäller det att tänka till och förbereda för en smart och hållbar vattenanvändning under poolsäsongen.

Fylla poolen med regnvatten?

Många fyller sin pool med dricksvatten, men går det att tänka annorlunda? Ja, att fylla poolen med regnvatten är en lösning som både sparar på dricksvatten och tar hand om regnvattnet på ett smart sätt. Ett extra rör från ditt stuprör tillsammans med en sandfilterpump, klortabletter och lite framförhållning ger dig möjlighet att fylla åtminstone en mindre pool med regnvatten.

Varje droppe räknas

Använder du dricksvatten i poolen så tänk på följande: Dricksvatten är ett livsmedel som vi unnar oss att bada i. Slösa inte, utan se till att poolvattnet räcker länge.

  • Täck över poolen när den inte används, då minskar du avdunstningen av vatten.
  • Se till att poolen är tät och att reningen fungerar så att du inte behöver fylla den mer än en gång per säsong
  • Var uppmärksam så att slangen inte hamnar under vattenytan när du fyller. Annars finns det risk för att det blir baksug i ledningen.

Fyll poolen långsamt och på natten

Våra vattenledningar är dimensionerade för att räcka för normal hushållsförbrukning. I tider när många vattnar sina gräsmattor och fyller pooler, spa eller badtunnor blir läget ansträngt. Du kan hjälpa till genom att fylla poolen på natten när övrig vattenförbrukning är lägre. Undvik att fylla poolen samtidigt som din granne.

Fler tips till dig som funderar på att skaffa, eller redan har, en pool finns på https://www.vasyd.se/Artiklar/Dricksvatten/Fylla-och-tomma-pool

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat innehåll