Följ VA SYD

Halloween på Kretseum

Evenemang

Halloween på Kretseum
30
OCT
Kretseum, Arenagatan 2 i Hyllie, Malmö
 

Den 30 oktober öppnar VA SYD upp Kretseum för allmänheten och alla höstlovslediga barn (och vuxna) är välkomna att upptäcka Kretseums spännande värld. Gratis! Ingen föranmälan krävs.

Skapa läskigt men hållbart Halloween-pyssel i form av toalettmonster! återSKAPA finns på plats med massa spännande material och 2 pedagoger som inspirerar och instruerar. Skaparverkstaden är öppen kl 11.00-14.00.

Ett flertal stationer bjuder in till lek och lärande om den hållbara staden!

Varje hel timme visar vi upplevelsefilmen ”Vilken värld?” på en 280-gradersduk. Besökarna får uppleva bra och mindre bra delar av människans idé om hur en stad ska/kan fungera.

Ute i vattenparken kan den som vågar gå en ruggig skräponad för att göra staden mindre skrämmande.

Sortera ”skräp” på tid i vårt fartfyllda källstorteringsspel.

Genom interaktiva touchskärmar lär du dig hur vatten, avfall och energi hanteras i den hållbara staden och hur varje enskild individ kan bidra till en hållbar utveckling.

En gång i timmen instrueras våra stora modell av den hållbara staden där vattnets kretslopp tydliggörs. Mobiltelefonen får åka på en resa över, genom och under staden och filmar vattnets väg ända från regnmolnet och hela vägen genom staden tills att det till slut hamnar i havet igen.

En byteshörna kommer att finnas för de som vill ta sig med något man inte längre har användning för – leksaker, barnböcker, kläder eller skor – och förhoppningsvis hittas något annat att ta med sig hem igen. Efter dagen doneras det som är kvar till Myrorna.

www.kretseum.se


Gratis, ingen föranmälan krävs