Gå direkt till innehåll
Nationella Dricksvattenkonferensen kommer till Malmö

Nationella Dricksvattenkonferensen kommer till Malmö

Tid 26 Oktober 2021 10:00 – 27 Oktober 2021 15:00

Plats Malmö Live

Den 26-27 oktober kommer hela landets dricksvattenexperter till Malmö för att diskutera de viktigaste och mest aktuella frågorna inom dricksvattenförsörjning.

- Tillgången till rent dricksvatten och en fungerande dricksvattenförsörjning är en förutsättning för våra samhällen, men vi står inför många utmaningar. Jag är mycket glad att få välkomna branschen till Malmö för att diskutera säkerhetsfrågor, det nya dricksvattendirektivet och hållbar vattenanvändning, säger Karin Fernström, chef för ledningsnätsavdelningen på VA SYD och en av inledningstalarna på konferensen.

Konferensen hålls på Malmö Live och streamas för digitala deltagare. Besökarna får också möjlighet att delta i spännande studiebesök till Ringsjöverket, VA SYDs pedagogiska verksamhet Kretseum samt en rad spännande testbäddar för ny teknik så som RecoLab, Källby vattenverkstad, Bolmens forskningsstation och projektet REWAISE som arbetar med lösningar för smart vattenanvändning i Malmö och i Lund.

En av talarna är Josefin Barup, utvecklingsingenjör på VA SYD och Sweden Water Research som tillsammans med Sandy Chan, processingenjör på Sydvatten, talar om Supermätpunkten, att mäta dricksvattenkvalitet online.

- Vi kommer att prata om hur ny teknik för att mäta dricksvattenkvalitet hänger ihop med att flytta gränserna för oss själva, för oss som jobbar i branschen. Jag ser mycket fram emot konferensen, flera viktiga framtidsfrågor för vårt dricksvatten kommer att finnas med, säger Josefin Barup.


  Om Nationella Dricksvattenkonferensen

  Konferensen arrangeras av branschorganisationen Svenskt vatten och är en årlig konferens. Program och mer information finns här: 
  https://event.trippus.net/Home/Index/AEAKgIM82gzTE80iC5hpEpxhoDH1Hcosj4vvnpgjPyWSOJwSAbpIm9uujOkOp2z-Lr82G4JlNiFt/AEAKgIOzBZdTKhXa-ySLW0BT1XwSHlPt4RWtoFYkDruVPGn2bE5bMrsBhI8JldabU9W_MKPD3oLS/swe

  Journalister är välkomna att delta, kontakta VA SYD på press@vasyd.se eller 0738-530360 vid intresse.

  Kategorier

  Kontakter

  Presskontakt

  Presskontakt

  Presskontakt 0738-530 360