Följ VA SYD

​Unik fotoutställning om Värdefulla vatten i Hyllie Vattenpark

Evenemang

Fotoutställning om vårt Värdefulla Vatten
02
MAY
Hyllie Vattenpark i Hyllie, Malmö

Visste du att endast 2,5 procent av jordens vatten är sötvatten? Av det är bara 1 procent tillgängligt för oss människor, resten är bundet i glaciärer. Sötvattnet är samtidigt vårt viktigaste livsmedel, livsmiljö för hela 5 000 olika arter och själva livsnerven i vårt samhälle. Oftast reflekterar vi inte över de ekosystem som är förutsättningen för ett rent, friskt vatten – och hur viktigt det är att vi är rädda om dem.

Den här insikten är utgångspunkt för VA SYDs upplevelseutställning. Tillsammans med sötvattenspecialisten, naturfotografen och filmaren Johan Hammar vill VA SYD visualisera hur viktigt det är att ta hand om våra sötvattensmiljöer och de arter som lever där. Med ett tjugotal foton i storbildsformat gestaltas våra svenska sötvatten och vattnets kretslopp samtidigt som man exempelvis kan lyssna på is som sjunger. Det här är en upplevelseutställning med fokus på att öka förståelsen och kunskapen om hur livsnödvändigt det är med orörda, levande och friska vatten. För både människor och djur.

Utställningen invigs torsdagen den 2 maj kl. 10:00 av VA SYDs ordförande Magdalena Beck tillsammans med fotografen Johan Hammar i Hyllie Vattenpark vid Hyllie Vattentorn. Förutom fantastiska fotografier har även alla vattenstationerna i parken öppnat för säsongen och skolklasser kan komma dit och ha lektioner utifrån en framtagen lärarhandledning. Utställningen är gratis att besöka och pågår mellan 2 maj - 9 juni.

Smakprov på utställningen: https://youtu.be/hUHu-CXWxOA