Gå direkt till innehåll
Kokrekommendationen kvarstår några dagar till i Löberöd och Harlösa

Nyhet -

Kokrekommendationen kvarstår några dagar till i Löberöd och Harlösa

Helgens arbete som bland annat bestod av att installera UV-ljusanläggningar har gått bra. Nu är båda reservoarerna igång, vilket möjliggjort ökad spolning. Vattenproverna har gett bra resultat men dock kvarstår kokrekommendationen några dagar till för att säkerställa att de positiva provresultaten verkligen står sig. Den utökade provtagningen kommer att fortgå under en period för att säkerställa god dricksvattenkvalitet.

Arbetet med att se över installationer hos boende som har både kommunalt vatten och egen brunn fortsätter. Vi har fått komma och titta på ett 30-tal och hittills har 3 installationer konstaterats vara felaktiga. Vi tror det finns ett 100-tal till att titta på och vill vädja till de boende som har både kommunalt vatten och egen brunn att höra av sig till VA SYDs kundservice, så vi kan komma ut och se över installationerna.

Vår förhoppning är att dricksvattnet ska vara tjänligt inom några dagar.

Nästa informationstillfälle är på onsdag 24/9 kl 15.00.


Ämnen

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360
Dag Oredsson

Dag Oredsson

Presskontakt Kommunikationschef Avdelningschef Kund & Kommmunikation 040-635 03 24

Relaterade nyheter