Gå direkt till innehåll
Kranvatten och återvinning på Malmöfestivalen 2012

Nyhet -

Kranvatten och återvinning på Malmöfestivalen 2012

I vanlig ordning samarbetar VA SYD med Malmös största fest, Malmöfestivalen. Vi ser det som ett viktigt och givet inslag att bidra till en hållbar Malmöfestival. Sedan 2007 har vi därför varit samarbetspartner till Malmö stad och sponsrar Malmöfestivalen för miljön, nära dig.

Vi skapar möjligheter till avfallssortering och gratis, gott och miljövänligt kranvatten så att du kan agera hållbart på festivalområdet.

Avfallssortering

  • Ett 30-tal minisorteringar utspridda över hela festivalområdet. I dessa kan man slänga burkar, plast, papper och restavfall.

  • Stora kärl och containrar för uppsamling av större mängder avfall finns på Gustav Adolfs torg och Stortorget. Här kan man återvinna papper, plast, metall, glas, tidningar, restavfall samt matavfall.

Utöver källsortering för festivalbesökarna sorterar samtliga matstånd ut matavfall. Matavfallet kommer användas till framställning av biogas för bilar och bussar. 

Drick kranvatten under festivalen

  • Inga av festivalens stånd säljer flaskvatten.  I stället finns vattenkranar över hela festivalområdet med gratis, kallt och gott kranvatten från VA SYD. Det är bara att ta med sin egen vattenflaska och fylla på!
  • Hela 13 vattenkranar är utplacerade i centrala Malmö.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360