Gå direkt till innehåll
Påverkas VA SYD av RenoNordens konkurs i Norge?

Nyhet -

Påverkas VA SYD av RenoNordens konkurs i Norge?

Det norska bolaget RenoNorden A/S har ansökt om konkurs i går den 18 september. Det svenska bolaget tillsammans med det danska och finska fortsätter sin verksamhet enligt börsmeddelandet.

- Vi håller för närvarande på att undersöka vad detta kan innebära för oss, säger Annika Sevrell avdelningschef på VA SYDs avfallsavdelning. Det är viktigt för oss att våra kunder känner sig trygga med att RenoNordens sopbilar är ute och kör och hämtar sopor precis som vanligt. Vi återkommer givetvis med ytterligare information om det är så att VA SYD kommer att påverkas av konkursen på något sätt, fortsätter Annika Sevrell.

RenoNorden är en av tre entreprenörer som VA SYD har avtal med i Malmö och Burlöv. RenoNorden tömmer avfallskärlen hos alla flerfamiljsfastigheter och hälften av villorna i Malmö och har hand om hämtning av alla kärl i Burlövs kommun.

Ämnen

Taggar

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360
Dag Oredsson

Dag Oredsson

Presskontakt Kommunikationschef Avdelningschef Kund & Kommmunikation 040-635 03 24