Gå direkt till innehåll
Plaskande äventyr i Hyllie vattenpark

Nyhet -

Plaskande äventyr i Hyllie vattenpark

Förra årets succékoncept Sommar i vattenparken återvänder till Hyllie vattenpark! Sommaren är här och från 20 juni flyttar VA SYD ut sin pedagogiska verksamhet Kretseum och bjuder in sommarlovslediga barn och vuxna för plaskande äventyr, i samarbete med Sysav.

2022 var det premiär för Sommar i vattenparken, vilket bjöd på succéstart med 400 besökare vid invigning. I år återvänder konceptet med ännu fler och nya aktiviteter. Nytt för i år är att parken dessutom gästas av VA SYDs film- och spolbilar som ger en inblick i verksamheten under jord.

- Det är fantastiskt kul att välkomna alla barn och vuxna, fritids och förskolor, här i vår fina vattenpark! Vi vill möta barnen i deras lek och upptäckarlust. Samtidigt kan vi passa på att lära dem om viktiga frågor som vatten och avfall, säger Carin Hernqvist, verksamhetsledare på Kretseum.

  Öppet klockan 10-15 med aktiviteter och bemanning följande datum:

  Tisdag 20/6, onsdag 21/6 , torsdag 22/6
  Tisdag 27/6, onsdag 28/6 , torsdag 29/6
  Tisdag 4/7, onsdag 5/7 , torsdag 6/7

  Om du som journalist vill besöka vattenparken har vi bäst resurser på plats den 21 juni kl 10-15.

  Blöta nöjen och lekfulla aktiviteter

  Hyllie vattenpark är en av Malmös temalekplatser, med åtta pedagogiska vattenstationer där du kan utforska vattnet och fundera över dess egenskaper. Vattnet i parken cirkulerar och renas på plats i parken, med undantag för de pumpar som barnen kan dricka vatten ifrån.

  - Hyllie vattenpark är en spännande plats, omringad av många olika typer av bostadsområden. När vi aktiverar parken med bemanning och aktiviteter uppstår spontana möten och samtal, både vid det lugnare skaparbordet och i den fartfyllda hinderbanan. Det känns som en egen liten oas i Hyllie och hit är alla välkomna!

  Guidade aktiviteter

  Tre gånger om dagen finns det personalledda aktiviteter för allmänheten. Barn är välkomna i sällskap av en vuxen. Allt är gratis.

  10.00-10.30 Sagoläsning med Sunny & Cloudy (4-8 år) VASYD
  Lyssna på Dropparnas oändliga resa och följ med H, 2 och O på en blöt resa genom staden. Genom jordlager, rör och avloppsreningsverk tar dropparna sig fram och hjälper oss förstå hur vattnets kretslopp fungerar.

  11.00-11.30 Vattenvetenskap (7-12 år) VASYD
  Lär dig mer om vårt fantastiska vatten, hur ett vattentorn fungerar och hur vatten kan renas genom ett enkelt experiment. Avslutas med en fartfylld vattentornshinderbana.

  13.30-14.00 Matsvinnsresan (8-12 år) Sysav
  Låna ett par hörlurar och häng med på Sysavs interaktiva rundtur där du får följa matens resa från produktion och hela vägen till din mun. Lär dig om alla risker maten har att slängas längs vägen. Max 15 platser.

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner

  Kontakter

  Presskontakt

  Presskontakt

  Presskontakt 0738-530 360