Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Under kontroll efter söndagens regn

Efter söndagens kraftiga regn, kan vi konstatera att läget är under kontroll; nu fortsätter arbetet.

Vår summering av situationen det senaste dygnet är att våra anläggningar och övervakningssystem har fungerat trots extrema regnmängder.
Under söndagen ökade vi bemanningen ute i fält för att säkra driften av kritiska funktioner och nu kan vi konstatera att våra anläggningar klarat vattenmängderna väl, med tanke på rådande omständigheter. Det gäller både dricksvattendistribution och hantering av avloppsvatten. Alla större avloppspumpstationer har fungerat, vilket har varit oerhört prioriterat för att säkra olika samhällsfunktioner.

Det rör sig om enorma regnmängder under kort tid som staden och dess tekniska infrastruktur inte är konstruerad för att hantera.

Nu väntar ett stort efterarbete för att få en komplett lägesbild. Vi behöver dokumentera mark- och källaröversvämningar och utreda hur vattnet har rört sig. Det innebär att vi nu ökar bemanningen både vad det gäller att ta emot telefonsamtal, utreda och vara ute på plats. Vi är väl medvetna om att många har drabbats och ber om förståelse för att det kan vara svårt att komma i kontakt med oss just nu.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360
Dag Oredsson

Dag Oredsson

Presskontakt Kommunikationschef Avdelningschef Kund & Kommmunikation 040-635 03 24

Relaterade nyheter