Gå direkt till innehåll
VA SYD avslutar pilotprojektet ReTuren på Lindängen

Nyhet -

VA SYD avslutar pilotprojektet ReTuren på Lindängen

VA SYD har fattat beslut om att avsluta pilotprojektet ReTuren på Lindängen i Malmö. Verksamheten kommer att avvecklas och den kvartersnära återbrukscentralen ReTuren stänger den 1 oktober.

Beslutet om att stänga ReTuren har tagits av VA SYDs innovationskommitté med tjänstemän och politiker från VA SYD.

Den samlade bedömningen gör att vi stänger den 1 oktober. Vi har testat konceptet sedan starten i november förra året och vi kan konstatera att det är ett resurskrävande projekt. Vår utvärdering visar att vår organisation inte är rustad för att driva anläggningar med den här typen av verksamhet. Vår kärnkompetens är insamling av avfall och information kring avfallshantering, men pilotprojektet ställer nya krav när det gäller bemanning och drift.

- Arbetet med att utveckla ReTuren kommer att fortsätta. Nu tar vi vara på allt det positiva pilotprojektet lärt oss och ambitionen är att omforma konceptet så att det blir mer fokus på vår kärnverksamhet, säger Annika Sevrell, chef Avfallsavdelningen VA SYD.

ReTuren är VA SYDs kvartersnära återbrukscentral som tar ett helhetsgrepp för att främja hållbar avfallshantering och att minimera avfallet. På Returen kan våra kunder lämna farligt avfall, byta prylar och delta i olika kreativa aktiviteter. ReTuren vänder sig till boende i flerfamiljsfastigheter i staden.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360