Gå direkt till innehåll
Katarina Pelin, utsedd till årets modigaste ledare på konferensen Modigt ledarskap i bygg- och fastighetsbranschen 2.0.
Katarina Pelin, utsedd till årets modigaste ledare på konferensen Modigt ledarskap i bygg- och fastighetsbranschen 2.0.

Nyhet -

VA SYD har årets modigaste ledare

VA SYDs förbundsdirektör Katarina Pelin har utsetts till årets modigaste ledare på konferensen Modigt ledarskap i bygg- och fastighetsbranschen 2.0.* Den fristående juryn lyfte fram VA SYDs sex modiga mål och hur Katarina har lyckats sätta den dolda infrastrukturen på agendan tack vare sitt engagemang för miljöfrågor och det hållbara samhället.

Juryns hela motiveringen lyder:

Årets modigaste ledare vågar tänka och testa nytt. Det är en ledare som har förflyttat sin organisation från att arbeta mot traditionella detaljmål till modiga, visionära och utmanande mål som går i linje med FNs globala mål. Sättet hon leder skapar impact och hennes starka ledarskap kan man placera i vilken organisation som helst. Det är en ledare som gör skillnad på riktigt. Hon vågar utmana befintliga strukturer och hon levererar resultat, frågor som hon jobbar med tillhör den dolda infrastrukturen, men de har hamnat högt på agendan tack vare henne starka engagemang för miljöfrågor och det hållbara samhället.

Årets ledare har lyckats lyfta sin organisation till att bli en samhällsaktör som möter framtiden med mod, innovationer och ett genuint samhällsengagemang.

- Jag är så stolt och glad över det här priset. I mitt ledarskap ställer jag mig alltid samma frågor: "var är vi, vart ska vi och varför?" och utifrån det sätter jag alltid en riktning tillsammans med medarbetarna. Nu har VA SYD sex starka mål som hela VA-branschen inspireras av och jag är väldigt stolt över alla medarbetare och det modiga arbete vi gjort och fortsätter göra!, säger Katarina Pelin.

*Priset har instiftats av Prolog och Altitude Meetings och Katarina Pelin är den första pristagaren.

VA SYDs strategiska och modiga mål: 

  1. Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
  2. Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
  3. Vara en av Europas 10 mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
  4. Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
  5. Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
  6. Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025

Ämnen

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360
Dag Oredsson

Dag Oredsson

Presskontakt Kommunikationschef Avdelningschef Kund & Kommmunikation 040-635 03 24

Relaterat material

Relaterade nyheter