Gå direkt till innehåll
Vattenkiosk, Spillepengen i Malmö
Vattenkiosk, Spillepengen i Malmö

Nyhet -

VA SYD öppnar vattenkiosker och låser tusentals brandposter för att skydda dricksvattnet

VA SYD öppnar vattenkiosker i Burlöv, Eslöv, Lund och Malmö. Det är tankstationer, där den som är i behov av stora mängder vatten kan fylla sin tank snabbt och smidigt. Samtidigt blir närmare 9 000 brand- och spolposter låsta, för att skydda dricksvattnet från smuts och smitta.

- Dricksvatten är vårt viktigaste livsmedel. Vattenkiosker är ett led i vårt arbete med att kontinuerligt säkra kvaliteten på vårt dricksvatten. Till skillnad från brandposterna har vattenkioskerna backventiler och återströmningsskydd installerade och det hindrar smitta och smuts från att komma in i ledningsnäten, säger Anna Marmbrandt, tf dricksvattenchef på VA SYD.

Brandposterna fyller en livsviktig funktion för räddningstjänsten, men för byggföretag, asfaltläggare och spolbilsföretag med flera är det sluttankat från brandposterna från och med årsskiftet. I stället öppnar VA SYD vattenkiosker, där kunder kan hämta vatten på ett tryggt och smidigt sätt. Även kommunerna som vattnar parker och spolar gator, kommer att använda kioskerna som är utformade som små röda stugor med gräs på taket. För att tanka vatten från en vattenkiosk krävs det att man tecknar ett abonnemang hos VA SYD. 

Här finns vattenkiosker idag: 

Företagsvägen, Arlöv
Traktorvägen 16, Lund
Amiralsgatan, Malmö
Spillepengsgatan 15, Malmö
Maskinvägen 3, Eslöv
Gårdstångavägen, Flyinge
Pildammsvägen, Malmö (öppnar inom kort)
Hangarvägen, Lund (öppnar inom kort)


Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360
Dag Oredsson

Dag Oredsson

Presskontakt Kommunikationschef Avdelningschef Kund & Kommmunikation 040-635 03 24

Relaterat material