Gå direkt till innehåll
VA SYD tilldelas utmärkelsen årets Fastighetspartner 2021

Nyhet -

VA SYD tilldelas utmärkelsen årets Fastighetspartner 2021

VA SYD erhåller utmärkelsen årets Fastighetspartner år 2021, för sitt arbetet med att öka motståndskraften mot framtida klimatutmaningar. Utmärkelsen är en del av Real Estate Øresund Award, ett pris instiftat av Øresundsinstituttet. Priset premierar de bästa prestationerna under det senaste året från aktörer som gör skillnad för Öresundsregionen.

Motiveringen för årets Fastighetspartner lyder:
"Vårt vatten är en av vår tids stora utmaningar – också för oss i fastighetsbranschen. Klimatförändringar förväntas medföra både fler och häftigare skyfall och stigande havsnivåer. Samtidigt väntas längre torra perioder och en parallell utmaning att få det rena vattnet att räcka till. För att hantera och förbereda vårt samhälle för dessa utmaningar är VA SYD en central och avgörande aktör. Om vi inte kan klara vattnet, kan fastighetsägarnas bestånd varken utvecklas eller bevaras. VA SYD driver och medverkar i många forsknings- och utvecklingsprojekt och satsar en procent av sin omsättning forskningsbolaget Sweden Water Research. Andra initiativ är ”Tillsammans gör vi plats för vattnet” som är VA SYDs satsning på skyfallshantering i Malmö och Lund. Den syftar till att öka motståndskraften vid skyfall. Arbetet bedrivs tillsammans med Malmö stad och Lunds kommun. VA SYD erhåller utmärkelsen årets Fastighetspartner år 2021, för sitt arbete med att öka vår motståndskraft mot framtida klimatutmaningar."

- Det här är ett tydligt och mycket positivt tecken på att vår expertis behövs och är uppskattad i fastighetsbranschen. Vi har en helhetssyn på hur samhället påverkas av klimatförändringar och vilka åtgärder som krävs. Att anpassa för skyfall, torka och cirkulära lösningar hänger ihop och här kan vi vara precis den klimatpartner som fastighetsägarna behöver. Jag är stolt över hur vi bygger ett samhälle med en hållbar avloppsrening och har bra samarbeten med fastighetsägare i avfalls-, VA- och klimatanpassningsfrågor, säger Joel Olthed, förbundsdirektör på VA SYD

Vem står bakom utmärkelsen?
Bakom Real Estate Øresund Award står: Centrum för Fastighetsföretagande, Fastighetsägarna Syd och Malmö Stad i ett samarbete med Øresundsinstituttet.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360