Gå direkt till innehåll
Vi beklagar matavfallbrevets formulering

Nyhet -

Vi beklagar matavfallbrevets formulering

I vårt arbete för att öka insamlingen av matavfall har vi skickat ut ett brev till 1682* villakunder för att uppmärksamma vikten av att sortera ut matavfall.

- Vi har under två år hållt på att införa matavfallsortering i Malmö och Burlöv och nu når vi snart slutfasen, säger Henrik Aspegren, vice förbundsdirektör i VA SYD. Syftet med brevet var att säkerställa att alla kunder har fått möjlighet att utsortera sitt matavfall. Brevet har tyvärr en illa vald formulering och har uppfattats negativt, vilket vi beklagar djupt.

Med anledning av brevet har VA SYD haft ett extrainsatt möte i ägarnämnden för att informera politikerna om händelsen. Arbetet med matavfallsinsamlingen fortsätter och i vår framtida kommunikation tar vi lärdom av händelsen. Vi kommer inte att skicka ut något liknande brev.

Taggning av kärl
Alla kärl, både för matavfall, restavfall och trädgårdsavfall, har en tagg på ”magen” sedan flera år tillbaka.

- Taggen är till för att vi ska kunna kvalitetssäkra våra tjänster, säger Henrik Aspegren. Taggen läses av automatiskt varje gång kärlet töms i sopbilen. När kunden ringer kan VA SYDs kundservice
direkt se om kärlet blivit tömt som det ska. På så vis kan vi säkerställa att våra kunder får de tjänster de betalar för.

Att tagga kärl används generellt i avfallsbranschen.Taggningen kan enbart visa om kärlet blivit tömt.

Mer än halvvägs med matavfallet
Det slängs över 33 000 ton matavfall i Burlöv och Malmö varje år. I januari 2014 samlade vi in 31 procent. Målet är att 40 procent av matavfallet ska tas om hand innan 2015. Många av våra kunder är idag engagerade i att sortera sitt matavfall och vi är väldigt nöjda med Malmö- och Burlövsbornas insatser.

*Vi har idag 24 000 villakunder som sorterar ut sitt matavfall.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat innehåll