Gå direkt till innehåll
Gullviksskolan i Malmö har chans att bli årets vattenhjältar

Pressmeddelande -

Gullviksskolan i Malmö har chans att bli årets vattenhjältar

Klass 6A och 6B på Gullviksskolan i Malmö har chans att vinna årets Kretsloppstävling och 10 000 kronor till klasskassan. Kretsloppstävlingen arrangeras av branschorganisationen Svenskt Vatten samt alla bolag och förvaltningar som arbetar med vårt dricks- och avloppsvatten.

Klasserna på Gullviksskolan antog utmaningen och har lämnat in ett godkänt bidrag per klass till Kretsloppstävlingen där de gestaltar det lokala kretsloppet. Klasserna har inför tävlingen lärt sig om vattnets kretslopp och använt sina kunskaper för att illustrera detta i sitt tävlingsbidrag. Se bifogade bilder.

– Eleverna fick helt fria händer att skapa sitt kretslopp. Tävlingen har dessutom varit ett jättebra sätt att få bättre sammanhållning i klassen. Den har ett viktigt budskap som eleverna lärt sig på ett kreativt sätt. Jag hoppas på fler sådana tävlingar framöver, säger Josefine Andersson, bildlärare klass 6A och 6B, Gullviksskolan i Malmö.

Kretsloppstävlingen är ett kul sätt att utmana elever att tänka vatten och vår egen påverkan i kretsloppet. Samtidigt ger det en ökad förståelse för var vårt dricksvatten kommer ifrån och vad som händer med vattnet när vi sköljer ner det i vasken, säger Amanda Haux, pedagog, VA SYD

Om Kretsloppstävlingen

Världsvattendagen 22 mars uppmärksammas genom en nationell kretsloppstävling.

Kretsloppstävlingen arrangeras årligen med syfte att öka kunskapen hos eleverna om sin egen roll i vattnets eviga kretslopp. Den är öppen för alla klasser i åk 4-6 och åk 7-9. Bidrag har lämnats in under våren och anmälan är nu stängd.Vinnarna presenteras den 21 mars. Utbildningsmaterialet finns fortsatt tillgängligt på kretsloppstävlingen.se för alla klasser som vill lära sig mer om vatten och göra roliga vattenexperiment.

På världsvattendagen.se, kretsloppstävlingen.se och kretseum.se kan du lära dig mer om vårt vatten och kretsloppstävlingen.

Vill du besöka ett lokalt avloppsreningsverk, intervjua klass 6A och 6B, Gullviksskolan eller få mer fakta om vårt lokala kretslopp och de utmaningar vi står inför? Hör gärna av er till oss.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kretseum är VA SYDs pedagogiska verksamhet. VA SYD levererar friskt dricksvatten, hanterar dagvatten, renar avloppsvatten och tar hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, tänka på vad du spolar ner i avloppet och sortera dina sopor. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat innehåll