Gå direkt till innehåll
Med spillmaterial i musikfestens färger ska staden smyckas av malmöelever.
Med spillmaterial i musikfestens färger ska staden smyckas av malmöelever.

Pressmeddelande -

Inbjudan: Malmöelever ramar in ESC-festen

Tre malmöskolor är inbjudna till VA SYDs Kretseum för att med fantasieggande spillmaterial skapa tre överdådiga fotoramar som ska pryda de tre "hubbarna" under musikfesten i maj.

Hubbarna Malmö Live, Folkets park och Hyllie stationstorg ska få varsin iögonfallande fotoram inför Eurovision Song Contest. Ramarna som är över två meter höga ska pyntas med spillmaterial i musikfestens färger och locka besökare från hela Europa att föreviga sig däri.

– Spill har så många fördelar. Dels sparar vi på jordens resurser genom att inte köpa nytt, dels ger det fler möjligheter och stimulerar kreativiteten på ett helt nytt sätt. Det är ett väldigt roligt uppdrag, säger Carin Hernqvist, verksamhetsledare på Kretseum.

De utvalda skolorna är Möllevångsskolan, Hyllievångsskolan och Österportskolan. En klass från varje skola kommer till VA SYDs Kretseum och för att färdigställa var sin ram. Spillmaterialet kommer från lokala verksamheter och industrier och endast elevernas fantasi sätter gränserna för resultatet. Men temat är tydligt: FEST!

Utöver dessa kommer ytterligare en ram skapas gemensamt av alla besökare som kommer till Kretseum på studiebesök under april.

Välkommen att besöka Kretseum under den kreativa skaparprocessen!

Var: Kretseum, Arenagatan2 i Malmö, vid foten av Hyllie vattentorn

När: Torsdag 4 april kl 12

Kontakt: VA SYD Presstelefon 0738-530360

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Vår verksamhet är igång dygnet runt, har över en halv miljon kunder och omsätter en och en halv miljard per år.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360