Gå direkt till innehåll
​Joel Olthed blir ny förbundsdirektör på VA SYD
​Joel Olthed blir ny förbundsdirektör på VA SYD

Pressmeddelande -

​Joel Olthed ny förbundsdirektör på VA SYD

VA SYDs förbundsstyrelse har beslutat att förordna Joel Olthed till ny förbundsdirektör på VA SYD. VA SYD är en av landets största organisationer för vatten, avlopp och avfall och har 400 medarbetare samt en halv miljon kunder i Burlöv, Eslöv, Lomma, Lund och Malmö.

- Joel Olthed har fått styrelsens uppdrag att som förbundsdirektör fortsätta att utveckla VA SYD som en stark regional och hållbar samhällsaktör. Hans uppdrag blir att driva på utvecklingen av innovativa och smarta vatten- och avfallslösningar, samt vara med och säkra en hållbar avloppsrening i ett Skåne som växer, säger Magdalena Beck, ordförande i VA SYDs förbundsstyrelse.

Joel Olthed kommer närmast från en tjänst som chef för Dricksvattenavdelningen på VA SYD där han började i början av 2018. Det senaste halvåret han varit tillförordnad förbundsdirektör. Han har tidigare under många år arbetat med medicinteknisk produktion och har dessutom erfarenhet av att arbeta med förnyelsebar energi och vindkraft på Vestas.

- Infrastrukturen för vatten och avfall är en viktig del av samhällsbygget och tas oftast för given. Jag sökte mig till VA SYD för att jobba med dricksvatten, vårt viktigaste livsmedel. Jag hoppas att jag som förbundsdirektör kan vara med att utveckla VA SYD ytterligare. Allt VA SYD gör framåt ska präglas av hållbarhet och framtidssäker utbyggnad. Vi står inför gigantiska infrastruktursatsningar där fler människor ska slita mindre på våra naturresurser, och i det har vi en viktig roll som vatten- och avfallsbolag, säger Joel Olthed, förbundsdirektör på VA SYD.

Tjänsten som förbundsdirektör är förordnad på två år. 

Ämnen

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat innehåll