Gå direkt till innehåll
Klass 7D på Fäladsgården är riktiga vattenhjältar

Pressmeddelande -

Klass 7D på Fäladsgården är riktiga vattenhjältar

Nu har årets Kretsloppstävling avslutats och klass 7D på Fäladsgården i Lund är en av vinnarna. Tävlingen är ett initiativ från Mitt Vatten vars målsättning är att öka kunskapen om hur vi på bästa sätt tar hand om vårt vatten. Totalt medverkade 174 klasser från hela landet som tillsammans har gjort en stor insats för vårt framtida vatten genom ökad kunskap, förståelse och diskussion.

Juryns motivering lyder: "På ett illustrativt sätt och med regional anknytning ger detta konstverk en enkel och bildskön förståelse av hur vårt vatten cirkulerar på jorden och genom våra hem."

Se bifogat bild på klassens bidrag.

- Vi har sedan tidigare läst om vattnets kretslopp och när vi fick höra om tävlingen ville vi lära oss mer om vad som händer med vattnet mer lokalt här i Lund. En viktig lärdom har varit att samarbete gör allt möjligt och vi ska även fortsättningsvis gå in på mittvatten.se och jobba med utbildningsmaterialet för att ytterligare fördjupa oss inom ämnet, säger Marie Vipfors, lärare för klass 7D.

- Kretsloppstävlingen är ett kul sätt att utmana elever att tänka vatten och vår egen påverkan i kretsloppet. Samtidigt ger det en ökad förståelse för var vårt dricksvatten kommer ifrån och vad som händer med vattnet när vi sköljer ner det i vasken, säger Amanda Haux, pedagog, VA SYD

Juryn bestod av representanter från kommunala VA-bolag som renar och levererar vårt vatten.

Vad är Mitt Vatten

Mitt Vatten är en gemensam satsning av alla landets 290 vattentjänstverksamheter i Sverige och där Kretsloppstävlingen är en av många aktiviteter och grundar sig i att vatten idag är en icke-fråga*. Så mycket som 46 % av alla 18-29 åringar oroar sig till exempel aldrig för vårt vatten. Att öka vattenkunskapen hos barn och vuxna är en livsnödvändig investering för framtiden. Kretsloppstävlingen genomförs för andra året och var i år öppen för alla elever i årskurserna 4-9.

* Undersökning kring vattenfrågor, Novus Opinion, 2012. Webbenkät, representativt och slumpmässigt urval.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


VA SYD levererar friskt dricksvatten, renar avloppsvatten och har hand om avfallshantering åt mer än en halv miljon människor. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, sortera ditt avfall och tänka på vad du spolar ner i avloppet. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.

Presskontakt

Linda Jonasson Häll

Linda Jonasson Häll

PR-, och pressansvarig 040 - 635 04 51

Relaterat material

Relaterade nyheter