Gå direkt till innehåll
​Kokningsrekommendation av dricksvattnet i Björnstorp, Lunds kommun

Pressmeddelande -

​Kokningsrekommendation av dricksvattnet i Björnstorp, Lunds kommun

Boende i Björnstorp, Lunds kommun, rekommenderas att koka sitt dricksvatten innan användning. Anledningen är en större vattenläcka på en ledning från Vombverket, som också påverkar delar av Svedala kommun.

På grund av en stor läcka utanför Malmö, har ett 100-tal boende i Björnstorp under natten varit utan vatten. Vattnet är nu tillbaka men av försiktighetsskäl rekommenderar vi att koka vattnet som används till matlagning och dryck. Rekommendationen gäller tills vidare.

Koka vatten som används till att laga mat, te/kaffe, is, skölja frukt och borsta tänderna. 

Information har gått ut via sms, sociala medier och vasyd.se. Vi skickar nytt sms när vi häver kokningsrekommendationen. Följ utvecklingen och läs mer på vasyd.se.

Kokningsrekommendation också för delar av Svedala kommun

Kokningsrekommendation har också utfärdats för delar av Svedala kommun. 

Berörda orter: Bara, Klågerup, Vismarslöv, Eksholm, Sturup, Beden, Nötesjö, Börringe, Slätteröd, Svenstorp, Tittente, Bjärshög, Kvisslemölla och Tjustorp. 

All information om Svedalas kokningsrekommendation finns på svedala.se. 

Missfärgat vatten i Burlöv, Malmö, Staffanstorp, Vellinge och Svedala

På grund av läckan kan också en ofarlig grumling eller missfärgning av vattnet förekomma i Burlöv, Malmö, Staffanstorp, Vellinge och Svedala. Du kan också uppleva ett sämre tryck än i vanliga fall, men det kommer gradvis att förbättras under förmiddagen. 

Läckan är isolerad men vi ber om hjälp att spara vatten under förmiddagen den 13 augusti, så vattendepåerna kan fyllas på igen.

Mer information

Se sydvatten.se, svedala.se och vasyd.se för uppdaterad information.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat innehåll