Gå direkt till innehåll
​Kokningsrekommendation av dricksvattnet i Fosie och Oxie, Malmö stad

Pressmeddelande -

​Kokningsrekommendation av dricksvattnet i Fosie och Oxie, Malmö stad

Boende och verkande i Fosie och Oxie i Malmö stad rekommenderas att koka sitt dricksvatten innan förtäring. Rekommendationen gäller tills vidare.

På grund av en stor läcka på en ledning från Vombverket, finns risk att områdena Fosie och Oxie varit trycklösa, med mycket lite vatten under natten. Därför rekommenderar VA SYD att boende kokar sitt vatten, som en försiktighetsåtgärd tills dess att godkända vattenprover har tagits. Vi rekommenderar att koka vatten som används för att laga mat, te/kaffe, is, skölja frukt och borsta tänderna.

Rekommendationen gäller tills vidare. Vi kommer att informera om när du kan använda ditt vatten som vanligt på vasyd.se, via sms och i sociala medier.

Kokningsrekommendation även i Lunds kommun samt Svedala

Kokningsrekommendation gäller även i Björnstorp i Lunds kommun samt delar av Svedala kommun, av samma anledning.

Hjälp att spara på vattnet

Under tiden vi fyller på vattendepåerna och läckan lagas kommer kapaciteten att vara lägre och vi ber därför alla att hushålla med vattnet under en tid framöver. Detta gäller alla kommuner som får vatten från Sydvatten. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat innehåll