Gå direkt till innehåll
Kokningsrekommendationen kvarstår för halva Lund och övriga berörda orter

Pressmeddelande -

Kokningsrekommendationen kvarstår för halva Lund och övriga berörda orter

VA SYD drar tillbaka kokningsrekommendationen för halva Lunds stad. Vi har nu fått svar på våra analyser av tagna vattenprover och de visar att halva Lund har tjänligt dricksvatten, det vill säga här finns inga koliforma bakterier och dricksvattnet kan användas som vanligt.

Kokningsrekommendationen kvarstår för de delar som visas på kartan
VA SYD försörjer Lund med dricksvatten indelat i flera så kallade tryckzoner. Prover tagna i det vi kallar för lågzonen visar att dricksvattnet är tjänligt här. Men tyvärr finns det fortfarande koliforma bakterier i några enstaka provsvar i den del av Lund som vi kallar för högzonen. Kokningsrekommendation ligger därför kvar på denna zon, se karta.

Kokningsrekommendationen gäller fortfarande för Stångby, Hardeberga, Södra Sandby, Odarslöv, Flyingeby, Flyinge, Gårdstånga, Holmby och Hammarlunda då de får sitt dricksvatten från högzonen i Lund.

Enklaste sättet att ta reda på om du är berörd och rekommenderas att fortsätta koka ditt dricksvatten är att titta på kartan.

Region Skåne meddelar att det inte finns ett förhöjt sjukdomstillstånd i Lund med omnejd.

Nästa pressinformation från VA SYD kommer på lördag 11 mars klockan 16.00 då vi har nya provsvar som kan ge oss information om kvaliteten på dricksvattnet i berörda områden.

VA SYDs kundservice är i dag, torsdagen den 9 mars, öppen till klockan 20.00.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


VA SYD levererar friskt dricksvatten, hanterar dagvatten, renar avloppsvatten och tar hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, tänka på vad du spolar ner i avloppet och sortera dina sopor. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.

Presskontakt

Nina Steiner

Nina Steiner

Kommunikatör Tillsammans gör vi plats för vattnet 040 - 635 04 44

Relaterade nyheter