Gå direkt till innehåll
Ulf Thysell, tf vd på Svenskt Vatten uppmärksammar VA SYD, Luleå Kommun och Region Gotland på Vattenstämman 2018
Ulf Thysell, tf vd på Svenskt Vatten uppmärksammar VA SYD, Luleå Kommun och Region Gotland på Vattenstämman 2018

Pressmeddelande -

​Nationellt pris till Malmö för satsning på skyfallshantering

VA SYDs satsning på skyfallshantering i Malmö har fått pris av branschorganisationen Svenskt Vatten. Priset delades ut på Vattenstämman i Helsingborg med motiveringen "Informativt föredöme för att hjälpa fastighetsägare att ta sitt eget ansvar”.

Satsningen Tillsammans gör vi plats för vattnet är ett arbete för att skyfallssäkra Malmö och drivs av VA SYD. Nu uppmärksammas satsningen av Svenskt Vatten med ett nationellt pris. 

- Det är verkligen roligt att vår skyfallssatsning uppmärksammas nationellt. Jag är glad och stolt över att vi gör detta och priset är ett bevis på att vi är på rätt väg, säger Carina Svensson, förbundsordförande i VA SYD.

Om VA SYDs skyfallssatsning
Tillsammans gör vi plats för vattnet är VA SYDs satsning på skyfallshantering i Malmö, som startade 2017 och finansieras av Malmös VA-taxa. Arbetet bedrivs nära VA SYDs vanliga verksamhet men bidrar med extra satsningar som kräver resurser utöver vad som ryms i det dagliga arbetet. Satsningen är en spjutspets där VA SYD kan göra mer, testa nya arbetsmetoder, driva nya samarbeten och involvera fler aktörer än vad som vanligtvis görs

Arbetet med att skyfallssäkra Malmö är inte gjort i en handvändning. Det tar tid, och kommer att kosta pengar. Genom att arbeta tillsammans – VA SYD, Malmö stad och alla andra som bor och verkar i staden – har vi större chans att lyckas.

Vattenstämman
Vattenstämman är Svenskt Vattens årliga mötesplats för vattenbranschen och Sveriges största samtalsarena för aktuella vattenfrågor. I år ägde den rum i Helsingborg 22-23 maj. Med motiveringen "Tillsammans gör vi plats för vattnet – Informativt föredöme för att hjälpa fastighetsägare att ta sitt eget ansvar” uppmärksammades VA SYDs satsning på skyfallshantering i Malmö av Svenskt Vatten.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


VA SYD levererar friskt dricksvatten, hanterar dagvatten, renar avloppsvatten och tar hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, tänka på vad du spolar ner i avloppet och sortera dina sopor. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360