Gå direkt till innehåll
Samlaren finns nu i ett 20-tal matbutiker i Malmö
Samlaren finns nu i ett 20-tal matbutiker i Malmö

Pressmeddelande -

Nu blir det enklare att lämna farligt avfall i Malmö

I nästan tio år har Sysav tillsammans med ägarkommunerna ställt ut så kallade Samlare i butiker för insamling av hushållens småelektronik, småbatterier och glödlampor runt om i södra Skåne – nu senast fem nya i Malmö.

Med en nollvision för farligt avfall i hushållens restavfall till år 2020 fortsätter Sysav tillsammans med VA SYD och övriga ägarkommuner med sitt långsiktiga arbete. Förutom att kommuninvånare kan lämna farligt avfall på återvinningscentralerna och till Farligt avfall-bilen som stannar på olika platser, finns också Samlaren.

63 Samlare sedan 2009

Samlaren är ett slags säkerhetsskåp för vissa typer av farligt avfall. Inte mindre än 63 Samlare har placerats ut i Sysavs ägarkommuner sedan 2009 och nu senast har fem nya tillkommit bara i Malmö, tillsammans med VA SYD.

- Det är roligt att butikerna vill medverka till att ge ökad service för insamling av det farliga avfallet, säger Ingela Morfeldt, projektledare på VA SYD.

Mathias Lindsjö, chef för Kommunrelationer på Sysav instämmer och tillägger:
- Det tillhör inte vanligheterna att vi går ut med fem nya Samlare på en gång och vi vill tacka såväl VA SYD som butikerna för ett gott samarbete.

Här finns de nya Samlarna i Malmö:

  • ICA Bellevuegården, Svansjögatan 3, Malmö
  • Stora Coop Stadion, Stadiongatan 24, Malmö
  • ICA Supermarket, Hermodsdalstorget 1, Malmö
  • Hemköp Kronprinsen, Regementsgatan 52, Malmö
  • Hemköp Plaza (Entré), Fredsgatan 12 B, Malmö

Vad får du slänga i Samlaren?

Samlaren är specialgjord för insamling av småbatterier, lampor och småelektronik i matbutiker.

  • Glödlampor och andra lampor t. ex. lågenergilampor
  • Småbatterier
  • Småelektronik

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


VA SYD levererar friskt dricksvatten, hanterar dagvatten, renar avloppsvatten och tar hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, tänka på vad du spolar ner i avloppet och sortera dina sopor. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360