Gå direkt till innehåll
Pia Lamberth visar Gunnel Carlson finesserna med en regnvattentunna
Pia Lamberth visar Gunnel Carlson finesserna med en regnvattentunna

Pressmeddelande -

#tusendroppar ska göra trädgårdsägare (ännu) hållbarare

Trädgårdsägare tänker ofta klimatsmart, nu ska ett nytt samarbete få fler att också tänka vattensmart. Det finns flera communities och grupper där trädgårdsägare delar erfarenheter, tips och idéer.

Detta är bakgrunden till att Riksförbundet Svensk Trädgård, trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson och VA SYD nu gör gemensam sak för att få fler att tänka hållbart och göra smarta vattenlösningar i sina trädgårdar och kolonilotter – antingen för att skörda regnvatten eller för att spara dricksvatten. Ibland till och med både och.

- Hållbar vattenanvändning blir viktigare och viktigare, och som trädgårdsägare har du en unik möjlighet att göra smarta lösningar. Att vattna med regnvatten istället för dricksvatten har många vinster – växter älskar regnvatten, man kan vattna även under torkperioder och, inte minst, man hjälper till att minska risken för översvämning när det regnar riktigt mycket, säger Nina Steiner på VA SYD.

  #tusendroppar

  Med filmer, inlägg och tips i sociala medier vill VA SYD och Riksförbundet Svensk Trädgård väcka lusten till och öka kunskapen om alla möjligheter som finns för trädgårdsägare – allt från att anlägga torktåliga rabatter till att skörda regnvatten.

  Under hashtagen #tusendroppar på Instagram bjuder Gunnel Carlson under maj månad på klimatsmarta växtval, roliga lösningar för att ta hand om regnvatten och praktiska råd för trädgårdsintresserade, oavsett om man har en balkong, kolonilott eller en stor trädgård.

  - När varje trädgårdsägare tänker till, hittar lösningar och tar ansvar för hur de tar hand om regnvattnet i sin trädgård göra det skillnad. Tillsammans kan vi verka för ett hållbart trädgårdsliv och ett klimatsmart civilsamhälle, säger Anna-Karin Fallheden, kommunikatör på Riksförbundet Svensk Trädgård.

  Tusen Droppar är en del av Tusen Trädgårdar

  Tusen Droppar är en kompletterande uppmaning i Tusen Trädgårdars anda. Tusen Trädgårdar, ett arrangemang där tusentals trädgårdsägare öppnar upp sin trädgård för allmänheten, lockar hundratusentals besökare vartannat år.

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner


  VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

  Kontakter

  Presskontakt

  Presskontakt

  Presskontakt 0738-530 360

  Relaterat innehåll