Gå direkt till innehåll
Pop-up Returen har premiär på Jakob Pers plats i Arlöv tisdag den 16 april klockan 15-19
Pop-up Returen har premiär på Jakob Pers plats i Arlöv tisdag den 16 april klockan 15-19

Pressmeddelande -

Premiär för Pop-up Returen i Burlövs kommun

Nu inviger VA SYD Pop-up Returen även i Burlövs kommun. Tisdagen den 16 april kommer vi för första gången till Jakob Pers plats i Arlöv från klockan 15 till 19.

Pop-up Returen är en turnerande återanvändnings- och återvinningsstation som har dubblerat sina stoppställen från 6 till 12 olika platser i Malmö och i Burlöv. Pop-up Returen återkommer till Jakob Pers plats i Arlöv var fjärde vecka under säsongen.

- Det var många som uppskattade tjänsten förra året så därför ville vi inför denna säsong nå ut och underlätta för ännu fler av våra invånare. Det känns jätteroligt att ha fått möjligheten att dubblera antalet platser, säger Ida Björling projektledare för Pop-up Returen.

I Pop-up Returens byteshörna kan besökarna både lämna och hämta prylar och kläder helt gratis. Dessutom kan man bli av med sitt farliga avfall som till exempel gammal målarfärg, kemikalier eller sin trasiga tv eller annat elektronikavfall. Här går det också fint att lämna grovavfall. Grovavfall kan vara en gammal fåtölj, en madrass eller en trasig cykel. En säckakärra kommer att finnas till utlåning för att transportera dit lite tyngre grejer och möbler.

Syftet med Pop-up Returen är att det ska vara enkelt för de boende i närheten att bli av med sitt avfall. Har man ingen tillgång till bil är det svårt att ta sig till återvinningscentralerna som ligger i utkanten av Malmö och Burlöv. Men till Pop-up Returen kan man både gå och cykla.

Pop-up Returen är endast avsedd för privatpersoner. Det är ett samarbete mellan VA SYD, Drevet och Sysav.

Turlista och datum vår/sommar 2024

Jakob Pers plats, Arlöv:

16 april, 4 maj* och 11 juni

Komplett turlista hittar du på vasyd.se

*Den 4 maj finns Drevets mobila cykelverkstad på plats. Besökare kan låna verktyg, olja och rengöringsutrustning. Personal finns på plats för att instruera och ge tips.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Vår verksamhet är igång dygnet runt, har över en halv miljon kunder och omsätter en och en halv miljard per år.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360