Gå direkt till innehåll
Rekordmånga deltagare till nordisk avloppskonferens i Malmö - NORDIWA 2013

Pressmeddelande -

Rekordmånga deltagare till nordisk avloppskonferens i Malmö - NORDIWA 2013

Imorgon startar NORDIWA 2013, den trettonde nordiska avloppskonferensen, på Malmö Mässan i Malmö. Under tre dagar kommer de nordiska vattentjänstbranscherna och forskare att presentera praktiska resultat inom forskning och utveckling samt utbyta kunskap och erfarenheter.

 "Malmö Stad och vår region är en spännande plats att komma till. Vår verksamhet vid VA SYD ses som en plats där  "leading edge technology" utvecklas. Det är rekord i antalet anmälda och vi tar oss an det här arrangemanget med stolthet", säger Henrik Aspegren, Forsknings och utvecklingsdirektör på VA SYD.

Under NORDIWA lyfter VA SYD fram delar av sin dagliga verksamhet genom att visa upp manammoxpilotanläggningen på Sjölunda avloppsreningsverk, dagvattenhantering med spets och vår förmåga att medverka i stora stadsutvecklingsprojekt. Exempel på stadsutvecklingsprojekt är Brunnshög och Hyllie där VA SYDs insats ofta handlar om att det ska vara lätt att göra rätt. Väldigt många människor vill göra rätt, men trots det blir det ibland inte så. Därför vill vi sätta människan i centrum snarare än tekniken.

NORDIWA är den trettonde nordiska avloppskonferensen sedan 1989. Konferensen arrangeras vartannant år på olika platser i de nordiska länderna. I år arrangeras NORDIWA av Svenskt Vatten, DANVA, FIWA, Norsk Vann, Samorka, VA SYD och Malmö stad.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


VA SYD levererar friskt dricksvatten, renar avloppsvatten och har hand om avfallshantering åt mer än en halv miljon människor. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, sortera ditt avfall och tänka på vad du spolar ner i avloppet. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.

Presskontakt

Linda Jonasson Häll

Linda Jonasson Häll

PR-, och pressansvarig 040 - 635 04 51

Relaterat material