Gå direkt till innehåll
Skitgalleriet visar en värld bortom avloppet

Pressmeddelande -

Skitgalleriet visar en värld bortom avloppet

Tre konstnärer, nio konstverk, ett stort miljöproblem. Vi spolar varje år ner en mängd skräp i våra toaletter, dessutom hamnar kemikalier i avloppet, vilket skadar vår miljö och vårt vatten.

För att åskådliggöra problemet har Mitt Vatten låtit tre unga konstnärer skapa konst av skräp insamlat från våra reningsverk i Sverige. Konstverken samlas i en digital utställning som visas mellan 20 oktober till 19 november när Världstoalettdagen infaller, ett initiativ från FN för att belysa bristen på toaletter på många platser i världen.

www.mittvatten.se/skitgalleriet kan du se utställningen och läsa hur konstnärerna arbetat med sina verk, hur de tänkt och varför de valt sina motiv. Där du kan också läsa mer om vad som hamnar i våra avlopp men inte hör hemma där.

Vi måste bli bättre på att ta hand om vårt avlopp och vatten, med Skitgalleriet vill vi få så många som möjligt att tänka till kring egna vanor och förändra sitt beteende, säger Kristina Melander, projektledare för Mitt Vatten. 

Konstverken i Skitgalleriet finns till försäljning, till förmån för Toaletter utan gränser.

Mitt Vatten
VA SYD är en del av Mitt Vatten, som är en gemensam satsning av alla landets 290 vattentjänstverksamheter i Sverige. Syftet är att informera och uppmärksamma allmänheten om vikten av att ta hand om vårt vatten.

För mer information om Mitt Vatten kontakta:
Kristina Melander, projektledare Mitt Vatten, Svenskt Vatten,
tel: 070-240 88 47, e-post: kristina.melander@svensktvatten.se.

För frågor om bilderna eller kontakt med fotograferna, kontakta:
Jonathan Webb, Onemotion,
tel: 072-311 55 29, e-post: jonathan.webb@onemotion.se.

Foto: Saga Wendotte


Ämnen

Taggar

Regioner


VA SYD levererar friskt dricksvatten, renar avloppsvatten och har hand om avfallshantering åt mer än en halv miljon människor. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, sortera ditt avfall och tänka på vad du spolar ner i avloppet. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360
Dag Oredsson

Dag Oredsson

Presskontakt Kommunikationschef Avdelningschef Kund & Kommmunikation 040-635 03 24

Relaterat material