Gå direkt till innehåll
Miljömålspriset delas ut av Naturvårdsverket i tre kategorier; Uthållighet och långsiktighet, Mod och tempo samt Årets inspiratör.
Miljömålspriset delas ut av Naturvårdsverket i tre kategorier; Uthållighet och långsiktighet, Mod och tempo samt Årets inspiratör.

Pressmeddelande -

VA SYD nominerade till Miljömålspriset 2021

VA SYD är nominerade till 2021 års Miljömålspris i kategorin "Mod och tempo". Miljömålspriset är instiftat av Naturvårdsverket för att uppmärksamma och belöna ambitiöst och framgångsrikt miljöarbete som bidrar till att nå Sveriges miljömål.

VA SYD är en av tre nominerade i kategorin ”Mod och tempo” för sitt bidrag till miljömålet God bebyggd miljö.

− Jag är stolt över hur vårt vatten- och miljöarbete uppmärksammas och kopplas samman med människors hälsa och livsmiljö. Våra leveranser till kund ska även ha en så liten påverkan på miljö och klimat som möjligt och därför ska vi fortsätta att våga testa, utmana och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget, säger Joel Olthed, förbundsdirektör på VA SYD.

Priset i den här kategorin delas ut till en organisation som vågar ta modiga beslut och satsa stort, trots att stora satsningar innebär en risk. För att nomineras i den här kategorin ska det finnas ett mätbart resultat som är betydande.

Miljömålspriset delas ut av Naturvårdsverket i tre kategorier; Uthållighet och långsiktighet, Mod och tempo samt Årets inspiratör. Årets vinnare av Miljömålspriset presenteras 6 maj på konferensen Miljömålsdagarna.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360