Gå direkt till innehåll
Carina Svensson, förbundsordförande VA SYD och Katarina Pelin, ny förbundsdirektör VA SYD
Carina Svensson, förbundsordförande VA SYD och Katarina Pelin, ny förbundsdirektör VA SYD

Pressmeddelande -

Välkommen Katarina Pelin, ny förbundsdirektör för VA SYD

Idag tog VA SYDs förbundsstyrelse beslut om att förordna Katarina Pelin till ny förbundsdirektör för de kommande 6 åren.

Katarina Pelin är jurist i grunden med mångårig ledarerfarenhet, idag är hon kommunchef i Båstads kommun.

- Katarina är en ledare som med stort engagemang vill bidra till samhällsutveckling med fokus på miljön och våra kunder. Jag är övertygad om att vi tillsammans med Katarina kan ta plats i debatten och leda arbetet med de utmaningar som vi står inför idag. VA SYD är idag en av de största VA-aktörerna i Sverige och det innebär ansvar och åtaganden säger Carina Svensson, ordförande i förbundsstyrelsen för VA SYD.

Katarina har sedan juridikstudierna i Lund arbetat inom såväl offentlig verksamhet som privat. Hon har haft tre regeringsuppdrag, ett antal styrelseuppdrag och har många års ledarerfarenhet. Innan uppdraget i Båstad arbetade Katarina i sex år som Miljödirektör i Malmö stad, dessförinnan var hon chef för Planering och Miljö på Regional utveckling på Region Skåne samt Agenda 21-samordnare i Sjöbo kommun.

- Det här är en utmaning jag verkligen ser framemot. Jag är en utpräglad generalist, bra på att jobba med helheter och att skapa samsyn och samarbete över alla gränser. VA SYD är en viktig samhällsaktör som ska göra skillnad och bidra till en hållbar samhällsutveckling. Jag ser framemot att få leda och utveckla VA SYD tillsammans med alla medarbetare. Det finns en bred, hög kompetens, ett driv och stolthet i VA SYD som jag ser fram mot att få bli en del av säger Katarina Pelin.

Katarina börjar sin tjänst den 18 april 2017, fram tills dess går nuvarande vice förbundsdirektör Henrik Aspegren in som tillförordnad förbundsdirektör.

Ämnen

Regioner


VA SYD levererar friskt dricksvatten, hanterar dagvatten, renar avloppsvatten och tar hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, tänka på vad du spolar ner i avloppet och sortera dina sopor. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360
Dag Oredsson

Dag Oredsson

Presskontakt Kommunikationschef Avdelningschef Kund & Kommmunikation 040-635 03 24

Relaterat material

Relaterade nyheter