Gå direkt till innehåll
​Var med och påverka renhållningsordningen i Burlöv och Malmö

Pressmeddelande -

​Var med och påverka renhållningsordningen i Burlöv och Malmö

Under två månader kommer renhållningsordningen för Burlövs kommun och Malmö stad att ställas ut för att samla in synpunkter från allmänheten, samt skickas på remiss till kommunens förvaltningar och nämnder.

Varje kommun är skyldig att ta fram en renhållningsordning. Den består av en avfallsplan och lokala föreskrifter för renhållning. Avfallsplanen innehåller bland annat mål och åtgärder för minska avfallets miljöpåverkan. Föreskrifterna reglerar förhållandet mellan kommunen och invånarna rörande avfallshanteringen. Renhållningsordningen är gemensam för Burlövs kommun och Malmö stad. Syftet är att sätta riktning för kommunernas avfallsverksamhet för de kommande tio åren.

Från avfallsplan till kretsloppsplan

För att stärka den övergripande visionen, där avfall ses som en resurs, kallas nu avfallsplanen för kretsloppsplan. På det här viset tydliggörs det att det inte bara är en plan för avfallshanteringen i kommunerna, utan en plan för hur alla på bästa sätt förebygger avfall och tar hand om våra resurser i ett kretslopp många gånger innan det blir avfall.

Ta del av förslaget

Under två månader kommer renhållningsordningen att ställas ut för att samla in synpunkter från allmänheten. Därefter skickas resultatet på remiss till kommunens förvaltningar och nämnder.

Läs mer om förslaget i relaterat material eller besök någon av följande platser innan den 31 maj:

  • Burlövs medborgarhus, Kärleksgatan 6
  • Biblioteket i Åkarp, Elevvägen 2
  • Biblioteket i Arlöv, Lommavägen 2
  • Malmö Stadsbibliotek, Kung Oscars väg 11, OBS här pågår utställningen bara till den 30 april.

Förslaget kan också rekvireras i form av papperskopia genom VA SYDs Kundservice på telefon 040-635 10 00.

Välkommen att lämna dina synpunkter

Lämna in dina synpunkter på innehållet i renhållningsordningen senast den 31 maj 2020 till: registrator@vasyd.se eller på adress VA SYD, att: Avfallsavdelningen, Box 191, 201 21 Malmö.

Alla synpunkter kommer att noggrant värderas och beaktas innan ett slutligt förslag presenteras för våra politiker. Det är kommunfullmäktige i respektive kommun som tar beslutet.

Ämnen

Kategorier

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat innehåll