Gå direkt till innehåll
Lapplandsvägen i Eslöv 6 januari
Lapplandsvägen i Eslöv 6 januari

Pressmeddelande -

Vattenleveransen är tillbaka i Eslöv, men kokrekommendationen består

- I natt fick vi igång två av tre pumpar vilket innebär att det finns dricksvatten i ledningsnätet och du behöver inte vara sparsam med vattnet, men kokningsrekommendationen gäller fortfarande, säger Magnus Ek tf. dricksvattenchef på VA SYD.

Tidigast tisdag klockan 17.00 kan vi ge besked om dricksvattnets kvalitet för då är alla provsvar klara.

Under helgen kommer vårt arbete att fortsätta med att säkra anläggningens drift och ta prover på dricksvattnet och analysera dessa.

Tyvärr kunde vi inte leverera nödvattentankar i den takt vi planerade för. Att få ut så många tankar och sedan fylla dessa med vatten var mycket mer komplicerat den här gången på grund av kylan.

Eftersom vattenleveransen nu fungerar igen kommer nödvattentankarna inte fyllas på mer och de kommer att plockas in under helgen. Det går bra att hämta vatten i tankarna så länge det finns. Vatten från nödvattentankar behöver inte kokas.

Stort tack för ert tålamod, det här är en ytterst sällsynt och mycket allvarlig situation som vi fått hantera under stor tidspress.

Ämnen

Regions


VA SYD levererar friskt dricksvatten, hanterar dagvatten, renar avloppsvatten och tar hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, tänka på vad du spolar ner i avloppet och sortera dina sopor. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360
Dag Oredsson

Dag Oredsson

Presskontakt Kommunikationschef Avdelningschef Kund & Kommmunikation 040-635 03 24

Relaterade nyheter