Följ VA SYD

Har VA SYD Sveriges godaste kranvatten?

Pressmeddelande   •   Sep 23, 2015 08:58 CEST

Kan man tävla i vem som har godast kranvatten? Ja det kan man! Det skiljer en hel del i karaktär både över landet och mellan grannkommuner.

VA SYD ställer upp med tävlingsbidrag från alla fyra medlemskommuner: Burlöv, Eslöv, Lund och Malmö.

Den 1 oktober är det regionfinal i kranvattentävlingen, en nationell tävling där 112 kommuner tävlar om vem som har Sveriges godaste kranvatten. En av regionfinalerna sker på Djupadalsskolan i Malmö där 19 skånska kommuner slåss om två platser i den nationella finalen.

I juryn sitter erfarna sommelierer tillsammans med en av Djupadalsskolans elever. De smakar och betygsätter under en blindprovning kranvattnet från de tävlande kommunerna. Två vinnare går vidare till finalen i riksdagshuset i Stockholm och gör upp om titeln Sveriges godaste kranvatten.

- Vårt dricksvatten är vårt mest kontrollerade livsmedel och har en mycket hög kvalitet. Genom Kranvattentävlingen får vi chans att synliggöra vårt fantastiska kranvatten, säger Erling Midlöv, chef Dricksvattenavdelningen

Kort om Kranvattentävlingen 2015. Alla Sveriges kommuner är inbjudna, en grupp sommelierer + en elev bedömer kranvattenbidragen under nio regionfinaler, perioden 15/9-1/10. Två från varje regionfinal går till final (den 21/10 i Stockholm) där Sveriges godaste vatten koras. För mer info: http://www.svensktvatten.se/Medlemmar/Kranvattentavlingen2015/

#kranvatten #svensktvatten

VA SYD levererar friskt dricksvatten, hanterar dagvatten, renar avloppsvatten och tar hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt.

Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, tänka på vad du spolar ner i avloppet och sortera dina sopor. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.