Följ VA SYD

Malmöelev hjälper till att utse Sveriges godaste kranvatten

Pressmeddelande   •   Sep 25, 2015 07:30 CEST

Årets upplaga av Kranvattentävlingen äger rum på skolor runt om i landet. De nio skolor som har bjudits in som värdar för tävlingen har alla ett aktivt miljöarbete, där vatten är en viktig del, och läg-ger stor vikt vid den mat och dryck som serveras.

En av regionfinalerna i Kranvattentävlingen hålls den 1 oktober i Malmö, värd för tävlingen är Djupadalsskolan. 19 skånska kommuner slåss om två platser i den nationella finalen. VA SYD tävlar med alla fyra medlemskommuner: Burlöv, Eslöv, Lund och Malmö.

I juryn sitter inte bara erfarna sommelierer, utan även en av Djupadalsskolans elever, Stina Linde årskurs 5.

-Vi är glada över att Djupadalsskolan arbetar med de här frågorna. Kranvattentävlingen är ett bra sätt att fånga upp barnens intresse och sätta fokus på vattenfrågor, säger Amanda Haux som ansvarar för VA SYDs pedagogiska verksamhet.

I samband med Kranvattentävlingen ställer skolan ut de arbeten som gjorts av eleverna under temaarbetet med vatten. Dessutom framför skolans musikprofilklasser vattensånger under ledning av musikdirektör Ingrid Runhage Höjer.

-Att skolan står värd för tävlingen har inspirerat oss att enas kring ett gemensamt tema på skolan. För eleverna är det spännande eftersom deras arbeten kommer att få mottagare utanför skolan och ses och uppmärksammas av många, säger Monica Pålsson, lärare årskurs 4, Djupadalsskolan

För frågor vänligen kontakta:

-Nina Steiner, Kommunikatör VA SYD, 040-635 04 44, nina.steiner@vasyd.se

-Christina Simfelt, Rektor Djupadalsskolan, 040-34 74 61, christina.simfelt@malmo.se

-Linda Bühlmann, Projektledare Kranvattentävlingen 2015, 070-790 58 88, linda.buhlmann@svensktvatten.se

Kort om Kranvattentävlingen 2015. Alla Sveriges kommuner är inbjudna, en grupp sommelierer + en elev bedömer kranvattenbidragen under nio regionfinaler, perioden 15/9-1/10. Två från varje regionfinal går till final (den 21/10 i Stockholm) där Sveriges godaste vatten koras. För mer info: http://www.svensktvatten.se/Medlemmar/Kranvattentavlingen2015/

#kranvatten #svensktvatten

VA SYD levererar friskt dricksvatten, renar avloppsvatten och har hand om avfallshantering åt mer än en halv miljon människor. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, sortera ditt avfall och tänka på vad du spolar ner i avloppet. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.