Följ VA SYD

ReTuren, VA SYDs återbruk, nominerad till miljöpris

Pressmeddelande   •   Mar 15, 2016 12:00 CET

Vinnarna kommer att tillkännages vid EWWR Awards den 11 maj i Bryssel. Utav 90 tävlingsbidrag och sex olika kategorier, har EWWR juryn valt ut tre bidrag per kategori som finalister. ReTuren tävlar i kategorin förvaltning/offentlig myndighet.

Prisutdelningen kommer att ske i samband med den internationella konferensen "Cirkulär ekonomi i praktiken: omvärdering av våra produktions- och konsumtionsmodeller".

- Fantastiskt roligt att vårt pilotprojekt ReTuren på Lindängen i Malmö uppmärksammats på detta sätt, säger projektledare Savita Upadhyaya, VA SYD. ReTuren är VA SYDs kvartersnära återbrukscentral och en av de första i landet som tar ett helhetsgrepp för att främja hållbar avfallshantering och att minimera avfallet. På Returen kan du lämna farligt avfall, byta prylar och delta i olika kreativa aktiviteter. ReTuren vänder sig till våra kunder som bor i flerfamiljsfastigheter i staden.

Flera olika parter är inblandade i projektet; Vinnova, Sysav, Stpln, Stadsområde Söder och JobbMalmö samt K3 på Malmö högskola.

Du hittar alla finalister samt mer information i pressmeddelandet på EWWR: www.ewwr.eu/en/misc/press.

VA SYD levererar friskt dricksvatten, hanterar dagvatten, renar avloppsvatten och tar hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, tänka på vad du spolar ner i avloppet och sortera dina sopor. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.