Gå direkt till innehåll
VA SYD öppnar ReTuren - Malmös första kvartersnära återbrukscentral

Pressmeddelande -

VA SYD öppnar ReTuren - Malmös första kvartersnära återbrukscentral

ReTuren öppnar på mötesplatsen Lindgården på Lindängen. Här kan de boende i området lämna sitt farliga avfall, återbruka och delta i kreativa aktiviteter.

Pressinbjudan
På onsdag den 25 november inviger vi ReTuren – den kvartersnära återbrukscentralen. I samband med invigningen erbjuder vi en visning för press och media. Savita Upadhyaya, utvecklingsingenjör på VA SYD guidar er runt.

Tid: onsdag den 25 november, klockan 12.15
Plats: Lindgården, Lindängsplan 4, Malmö

Lunch: från klockan 12.30 servering av vegetarisk soppa, kaffe och kaka.

Program:

13.00 Annika Sevrell, avdelningschef avfall VA SYD, hälsar välkommen.

Milan Obradovic, ordförande i tekniska nämnden, invigningstalar om ReTuren i ett Malmöperspektiv.

Lena Wetterskog-Sjöstedt, förvaltningschef stadsområde söder, om ReTurens roll på Lindängen.

13.15 Musik från Lindängen

Anmäl dig till pressvisningen: Christina Rydholm, christina.rydholm@vasyd.se, 040-635 05 25

Välkommen!

Vad är ReTuren?

Med ReTuren, Malmös första återbrukscentral, tar vi ett helhetsgrepp på hållbarhetsperspektivet. ReTuren vänder sig till en ny kundgrupp som bor i flerfamiljsfastigheter och inte har tillgång till bil. Här ska de boende kunna lämna farligt avfall, elavfall, textilier, skrot och mindre grovavfall. En tydlig funktion ska vara återbruket och att förändra synen på avfall genom byteshandel, men även genom kreativa workshopar. VA SYD vill att ReTuren ska bli en aktiv mötesplats genom den service som erbjuds, men även genom de aktiviteter som anordnas för att engagera de närboende. Flera olika parter är inblandade i projektet; Sysav, Stpln, Stadsområde Söder och JobbMalmö samt K3 på Malmö högskola.

Ämnen

Kategorier

Regioner


VA SYD levererar friskt dricksvatten, hanterar dagvatten, renar avloppsvatten och tar hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, tänka på vad du spolar ner i avloppet och sortera dina sopor. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360