Gå direkt till innehåll
Fyrfackskärl för villaboende, här utställda på Stora Villamässan
Fyrfackskärl för villaboende, här utställda på Stora Villamässan

Fika med... ​VA SYD på Oxiebiblioteket

Tid 10 September 2018 15:00 – 16:30

Plats Salongen i Oxeibiblioteket, Lertegelvägen 128 Oxie

Måndagen den 10 september träffar medarbetare från VA SYD oxiebor på det lokala biblioteket. Från klockan 15.00 är det fritt fram att komma och fika med dem och passa på att fråga om saker som rör mångas vardag. Dels de nya fyrfackskärlen för källsortering av förpackningar, tidningar och elektronikavfall, dels vad man kan göra för att minska risken för källaröversvämning när det är skyfall.

Ämnena är vardagsnära och rör många människor i deras dagliga liv. Både frågor och synpunkter är välkomna!

Fyrfackskärl – ett enklare sätt att sortera soporna
Varför är det bra med fyrfackskärl istället för vanliga soptunnor? Hur stora är de nya sopkärlen? Hur ofta töms de? VA SYDs experter svarar på alla frågor och berättar om hur det fungerar. I de kommuner som redan har infört fyrfackskärl är reaktionerna övervägande positiva.

Hur kan villaägare motverka källaröversvämning?
VA SYDs skyfallssatsning Tillsammans gör vi plats för vattnet finns också på plats för att ge tips och råd kring hur man som fastighetsägare kan göra plats för vattnet på den egna tomten istället för att låta det gå ner i ledningsnätet. Det är ett bra sätt att hjälpa till att minska risken för källaröversvämning vid skyfall. 

Mer information finns på vasyd.se/fyrfack och vasyd.se/platsforvattnet

Ämnen

Taggar

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Presskontakt

Nina Steiner

Nina Steiner

Kommunikatör Tillsammans gör vi plats för vattnet 040 - 635 04 44
Ingela Morfeldt

Ingela Morfeldt

Projektledare Avfallsavdelningen 040 635 04 49

Relaterade event