Gå direkt till innehåll
En regnvattentunna som samlar vattnet från taket är en smart lösning.
En regnvattentunna som samlar vattnet från taket är en smart lösning.

Hur mycket vatten får plats i din trädgård?

Tid 08 Oktober 2018 18:00 – 19:30

Plats Malmö stadsbibliotek, Gullbergrummet på våning 4

Inspiration och information om hur du som husägare kan göra plats för vattnet i din trädgård. Det är dels ett sätt att hjälpa till att motverka översvämning vid skyfall, dels en chans att få en grönare och skönare trädgård. 

Hur kan villaägare motverka källaröversvämning?
VA SYDs skyfallssatsning Tillsammans gör vi plats för vattnet ger tips och råd kring hur du som fastighetsägare kan göra plats för vattnet på den egna tomten istället för att låta det gå ner i ledningsnätet. På så sätt minskar risken för källaröversvämning vid skyfall. 

Trädgårdsmästare Bodil Åsberg är också med och berättar och visar exempel på vackra och smarta lösningar för trädgården.

Evenemanget riktar sig i första hand till villa- och radhusägare, men alla som är intresserade av frågorna är välkomna. Tillsammans gör vi plats för vattnet är VA SYDs satsning på skyfallshantering i Malmö, www.vasyd.se/platsforvattnet

Ämnen

Taggar

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Presskontakt

Nina Steiner

Nina Steiner

Kommunikatör Tillsammans gör vi plats för vattnet 040 - 635 04 44

Relaterade event