Gå direkt till innehåll
Bevattningsförbud råder i Billinge och Stockamöllan sedan den 13 juli 2018
Bevattningsförbud råder i Billinge och Stockamöllan sedan den 13 juli 2018

Nyhet -

Fortsatt låga grundvattennivåer i Billinge och Stockamöllan

Uppdatering om bevattningsförbud i Billinge och Stockamöllan.

Det har snart gått två månader sedan VA SYD utfärdade bevattningsförbud i Billinge och Stockamöllan i Eslövs kommun. De båda orterna får sitt dricksvatten från grävda brunnar där vattennivån sjönk kraftigt under den torra sommaren. De regnmängder som har fallit under augusti har inte varit tillräckliga utan det krävs mycket mer regn för att stabilisera vattennivån.

- Regnet som faller fördelas ut på stora ytor, det kommer att ta lång tid innan vattnet i våra brunnar har stigit till normal nivå, säger Lars Alm, enhetschef på dricksvattenavdelningen på VA SYD.

I bevattningsförbudet ingår inte bara bevattning med slang och spridare utan även högtryckstvätt och andra vattenkrävande aktiviteter.

Sedan slutet på juli kör VA SYD dagligen med tankbil för att fylla på vattenreservoaren i Billinge. Lars Alm räknar med att fortsätta med detta i flera veckor.

I Stockamöllan finns ingen reservoar att fylla på men VA SYD har placerat ut en mobil reservoar som kan kopplas på ledningsnätet om vattennivån sjunker ytterligare.

- Vi gör allt vi kan för att våra kunder ska ha vatten i kranen. Vattenförbrukningen i Billinge och Stockamöllan ligger på stabila nivåer och vi uppmanar våra kunder att fortsätta använda vattnet klokt, säger Lars Alm.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat innehåll

Relaterade event