Gå direkt till innehåll
Internationella studenter får veta att vi har ett utmärkt kranvatten i Sverige

Nyhet -

Internationella studenter får veta att vi har ett utmärkt kranvatten i Sverige

Idag uppmärksammar vi Arrival Day som hålls i AF-borgen i Lund mellan kl. 9-20. Under dagen delas 2000 välkomstpaket ut till nyanlända internationella studenter i Lund.

I välkomstpaketen skickar vi med en kranvattenflaska och information om vårt goda, miljövänliga kranvatten. Många av de internationella studenterna i Lund är inte vana vid att kunna dricka kranvatten i sina hemländer och vi vill därför göra studenterna uppmärksamma på att det svenska kranvattnet går utmärkt att dricka. I Sverige har vi bland det bästa dricksvattnet i världen. 

Fakta

  • En person använder 180 liter vatten per dygn.
  • Kranvatten är vårt mest kontrollerade livsmedel.
  • Du bör dricka mellan 1 och 1,5 liter vatten per dygn.
  • Du består av ca 65 % vatten.
  • Kranvatten är nästan tusen gånger billigare än förpackat vatten.
  • Kranvatten belastar miljön betydligt mindre än förpackat vatten. 

För mer information om Arrival Day kontakta Maria Johansson, International Desk Manager vid Lunds Universitet, 046-222 31 76Ämnen

Taggar

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Presskontakt

Linda Jonasson Häll

Linda Jonasson Häll

PR-, och pressansvarig 040 - 635 04 51