Gå direkt till innehåll
Midnattsloppet blir Kranmärkt. Foto: Midnattsloppet
Midnattsloppet blir Kranmärkt. Foto: Midnattsloppet

Nyhet -

Midnattsloppet blir ett Kranmärkt evenemang

Midnattsloppet i Malmö den 8 september blir det första idrottsarrangemang som kranmärks av VA SYD. Loppets 5000 deltagare släcker törsten med närproducerat kranvatten som är 300 gånger bättre för miljön än vatten som säljs på flaska. Arrangören Malmö Allmänna Idrottsförening, MAI, bjuder löparna på kranvatten vid två vätskekontroller längs med banan och vid start- och målområdet på Stortorget.

Kranmärkning är en nationell hållbarhetsmärkning från branschorganisationen Svenskt Vatten som tilldelas verksamheter och evenemang som väljer bort flaskvatten. Märkningen visar att Midnattsloppet tar ställning för en bättre miljö och väljer kranvatten. Kranvatten kräver inga transporter eller tillverkning av vattenflaskor som orsakar onödiga koldioxidutsläpp och avfall. Det gör att en liter kranvatten är minst 300 gånger bättre för miljön jämfört med samma mängd flaskvatten.

Läs mer om kranmärkning på vasyd.se

Ämnen

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat material