Gå direkt till innehåll
Vattenläckor kan ibland vara lätta att hitta, men ibland behöver man leta länge för att upptäcka dem.
Vattenläckor kan ibland vara lätta att hitta, men ibland behöver man leta länge för att upptäcka dem.

Nyhet -

Sportlov på Kretseum: Hjälp det läcker!

Under marken gömmer sig vattenrör som hjälper oss att klara vår vardag. Nya rör och gamla rör som ibland går sönder. Hjälp! Vad händer då? Hur kan vi leta efter vattenläckor bland alla rör långt ner i underjorden?

Sportlovslediga barn bjuds in att lära sig mer om vattenläckor och hur man hittar dem. VA SYDs läcksökare är på plats och visar utrustning och mätinstrument som används för att leta efter vattenläckor under marken.

I en kreativ workshop skapar vi vår egen utrustning, satelliter, läcksökar-hundar och framtidens robotålar. Allt av räddat spillmaterial från Kretseums kreativa labb.

När? Tisdag 20 februari klockan 13-14.30 eller onsdag 21 februari klockan 10-11.30
Var? Kretseum, Arenagatan 2 i Hyllie.
Hur? Gratis, men föranmälan krävs. Länk till anmälan

Vill du delta som journalist, välkommen att kontakta press@vasyd.se

Om Kretseum
Kretseum är VA SYDs pedagogiska verksamhet med ett eget kreativt labb. På Kretseum välkomnar vi skolelever och allmänheten att inspireras och aktiveras till att göra smarta val i vardagen som bidrar till en hållbar framtid. I labbet finns tusentals prylar för pyssel och allt är spill från olika processer i industrier och andra verksamheter som får en helt ny användning. Tagna ur sitt ursprungliga sammanhang ses dessa rester med helt andra ögon och inspirerar användarna till kreativa skapelser.

Fler läckor på vintern
Det är vanligt att det sker fler vattenläckor under vinterhalvåret, då marken rör sig om temperaturen hastigt stiger och sjunker. Rörelserna i marken påverkar vattenrören, så att de plötsligt kan springa läck. VA SYDs personal har alltid beredskap och rycker ut för att laga där det behövs, dygnet runt. Ibland innebär lagningsarbetet att vattnet behöver stängas av akut för fastigheter i närheten. VA SYD strävar alltid efter att vid akuta vattenläckor få igång vattenleveransen igen inom 8-10 timmar.
Läs mer om hur vi jobbar med vårt ledningsnät

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360