Gå direkt till innehåll
VA SYD aktiva i framtagningen av rapport om slamhantering

Nyhet -

VA SYD aktiva i framtagningen av rapport om slamhantering

 

I en ny rapport från Svenskt Vatten Utveckling studerades förekomst och avdödningen av flera mikroorganismer däribland Salmonella, E.coli, enterokocker, kolifager, clostridier och giardia.

Analys av de mikroorganismer som ingått i studien visar på stora variationer mellan reningsverk, årstider samt mikroorganismer. Generellt kan en något högre reduktion av de studerade mikroorganismerna ses efter 6 månaders lagring jämfört med 3 månader.

-Den här rapporten kan mycket väl fungera som ett underlag till Naturvårdsverket när de nu tar fram ett förslag på ny slamförordning, säger Agneta Leander, Miljöingenjör på VA SYD. Agneta Leander har varit projektledare för projekt och är också en av författarna till rapporten.

För mer information läs gärna rapporten eller kontakta Agneta Leander, Miljöingenjör på VA SYD.

Ämnen

Taggar

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. 

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360
Dag Oredsson

Dag Oredsson

Presskontakt Kommunikationschef Avdelningschef Kund & Kommmunikation 040-635 03 24

Relaterat material