Gå direkt till innehåll
VA SYD tar emot pris i Sao Paulo för "Tack för maten"-kampanjen

Nyhet -

VA SYD tar emot pris i Sao Paulo för "Tack för maten"-kampanjen

VA SYD tar emot ett internationellt pris; ISWA Communication Award, för bästa
kommunikationskampanj inom avfallsområdet med ”Tack för maten”-kampanjen.

"Det är väldigt roligt att Malmös "Tack för maten"-kampanj uppmärksammas internationellt", säger projektledare Ingela Morfeldt, som befinner sig på plats på ISWAs konferens i Sao Paolo för att ta emot utmärkelsen. "Vi kommer att fortsätta kampanjarbetet. Målet är att 40 % av matavfallet ska samlas in. Just nu ligger vi på 32 %. Totalt sett slängs det cirka 33 000 ton matavfall per år i Malmö och Burlöv."

Juryn fann att VA SYDs kommunikationskampanj ”Tack för maten” var bäst av de 16 internationella nomineringar som lagts fram för ISWA Communications Award 2014. Juryn var särskilt imponerad av kvaliteten på planeringen, där en tydlig strategi med detaljerade och mätbara mål presenterades. Den balanserade mixen av olika kommunikationskanaler samt blandningen av masskommunikation och personliga möten ökar sannolikheten för att budskapen verkligen når de avsedda målgrupperna, konstaterade juryn.

Kampanjen har tagits fram i samarbete med kommunikationsbyrån GivAkt i Malmö.

Utmärkelsen innebär att ISWA lyfter fram ”utmärkta kommunikationskampanjer inom avfallsområdet som ökar allmänhetens medvetenhet och främjar en hållbar avfallshantering”.

Fakta om ISWA
ISWA (International Solid Waste Association) är en icke statlig, oberoende och ideell förening vars uttalade uppdrag är att främja en hållbar och professionell avfallshantering över hela världen.

ISWAs mål är att främja utbyte av information och erfarenheter om allt som rör avfallshantering.
Föreningen främjar användandet av godkända system för professionell avfallshantering genom
teknisk utveckling och förbättring av metoder. Detta för att skydda människors liv, hälsa och miljö och med syftet att hushålla med råvaror och energiresurser.

ISWA är verksamt inom en rad olika områden, bland annat konferenser, möten, utbildningar, informationsspridning, samt tekniskt stöd på global nivå. Föreningen har totalt mer än 1200 medlemmar i 93 länder. Dess nätverk expanderar ständigt och representerar hela avfallsområdet; alltifrån industrin till forskning och tillsynsmyndigheter.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat innehåll