Gå direkt till innehåll
Förbundsdirektör Joel Olthed väljer att lämna VA SYD

Pressmeddelande -

Förbundsdirektör Joel Olthed väljer att lämna VA SYD

Joel Olthed, förbundsdirektör på VA SYD, har valt att lämna in sin avgångsanmälan och kommer att arbeta kvar som förbundsdirektör till mars 2024.

- Jag blev förbundsdirektör i augusti 2019. Det har varit både turbulent och framgångsrikt kring flera olika frågor under dessa år, men framförallt har vi fått upp VA-frågorna på agendan. Vi står nu redo för genomförandet av ett av våra största infrastrukturprojekt någonsin. Jag känner mig oerhört stolt över allt som hänt, men nu behövs det nya krafter som fortsätter driva och utveckla vår verksamhet vidare, säger Joel Olthed.

Joel kommer även att lämna styrelsen i branschorganisationen Svenskt Vatten, där han har suttit som styrelseledamot sedan 2020.

Nu börjar en rekryteringsprocess, där VA SYDs förbundsstyrelse ansvarar för att hitta en ny förbundsdirektör.

- Joel blir svår att ersätta, säger förbundsordförande Magdalena Beck. Vi är mycket tacksamma för hans insatser för VA SYD där vi tillsammans, politik och tjänsteorganisationen, har arbetat hårt för att renodla och prioritera i vår verksamhet för ägarkommunernas bästa.

Ämnen

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat innehåll