Gå direkt till innehåll
Karin van der Salm blir ny förbundsdirektör på VA SYD. Hon är sedan 2017 VD för Gryaab i Göteborg.
Karin van der Salm blir ny förbundsdirektör på VA SYD. Hon är sedan 2017 VD för Gryaab i Göteborg.

Pressmeddelande -

Karin van der Salm blir VA SYDs nya förbundsdirektör

Nu är det klart att Karin van der Salm, idag VD på Gryaab, blir VA SYDs nya förbundsdirektör. Hon startar sin tjänst den 19 augusti.

- Vi valde Karin för att hon har gedigen kunskap om branschen och genomfört flera innovativa projekt, vilket vi också står inför. Det var även angeläget för oss att hitta en kandidat som har förståelse för och kan hantera den politiska verklighet som finns inom VA SYD. Karin räds inte utmaningar och med hennes erfarenhet av att hantera komplicerade frågor kändes Karin som en självklar kandidat till posten som förbundsdirektör på VA SYD säger Magdalena Beck, förbundsstyrelseordförande för VA SYD.

Karin van der Salm är civilingenjör i grunden med mångårig ledarerfarenhet och sen 2017 är hon VD för Gryaab i Göteborg. Innan Karin tog uppdraget som VD arbetade hon i fem år på Gryaab som avdelningschef för projekt och strategisk planering. Karin har även arbetat på Svenskt Vatten som expert kring frågor om biogasproduktion. Före Gryaab arbetade Karin bland annat på COWI-koncernen med ledningsansvar inom områden som bioenergi och processteknik.

- Det här är en utmaning jag verkligen ser framemot och som jag tar mig an med stor ödmjukhet. Jag är superstolt över att ha fått förtroende att leda en organisation med så mycket erfarenhet och kompetens. Att vara kvar i VA-branschen och att få ta med mig min erfarenhet från Göteborg är jag jätteglad över, hälsar Karin van der Salm.

Nuvarande förbundsdirektör Joel Olthed valde i höstas att lämna in sin avgångsanmälan och slutar sin tjänst den 27 mars. Stabschef Anna Uth går in som tillförordnad förbundsdirektör för VA SYD fram till att Karin van der Salm startar.

Ämnen

Kategorier

Regioner


VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Vår verksamhet är igång dygnet runt, har över en halv miljon kunder och omsätter en och en halv miljard per år.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360

Relaterat innehåll