Gå direkt till innehåll
Kokningsrekommendation kvarstår för delar av Lunds stad
Kokningsrekommendation kvarstår för delar av Lunds stad

Pressmeddelande -

Kokningsrekommendationen kvarstår för delar av Lunds stad, Igelösa, Stångby och Odarslöv

VA SYD drar tillbaka kokningsrekommendationen för Hardeberga, Södra Sandby, Flyingeby, Flyinge, Gårdstånga, Getinge, Holmby och Hammarlunda.

Provsvaren visar att vi kan häva kokningsrekommendationen och att dricksvattnet går att använda som vanligt igen för alla kunder som bor i Hardeberga, Södra Sandby, Flyingeby, Flyinge, Gårdstånga, Getinge, Holmby och Hammarlunda. Detta gäller alla med kommunalt dricksvatten som varit berörda av de senaste dagarnas kokningsrekommendation i dessa områden.

Kokningsrekommendationen kvarstår för delar av Lunds stad, Stångby, Östra Odarslöv, Odarslövoch Igelösa

Tyvärr visar fortfarande provresultat att dricksvattnet i delar av Lunds stad, Igelösa, Stångby och Odarslöv inte är tjänligt. Därför kvarstår kokningsrekommendationen i detta område, se kartlänk längre ner. Enklaste sättet att ta reda på om du är berörd och rekommenderas att fortsätta koka ditt dricksvatten är att titta på kartan.

Vi vill också informera våra kunder i Lunds stad om att den spolning vi genomför i områdena Kobjer och Möllevången kan medföra att det kommer missfärgat vatten ur kranen.

VA SYD beklagar de besvär som situationen har medfört i människors vardag och tackar alla för förståelse och tålamod.

Nästa pressinformation från VA SYD kommer på söndag den 12 mars klockan 16.00 då vi har uppdaterad information om kvaliteten på dricksvattnet i berörda områden.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


VA SYD levererar friskt dricksvatten, hanterar dagvatten, renar avloppsvatten och tar hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi uppmuntrar dig till att dricka kranvatten, tänka på vad du spolar ner i avloppet och sortera dina sopor. Tillsammans bidrar vi aktivt till en hållbar samhällsutveckling. För miljön, nära dig.

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0738-530 360
Dag Oredsson

Dag Oredsson

Presskontakt Kommunikationschef Avdelningschef Kund & Kommmunikation 040-635 03 24

Relaterade nyheter